ly's FotoPage

By: ly yosh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Apr-2009 07:39 Email | Share | | Bookmark
Taged!!

ohh sungguh pnjg nk mjwb soklan tag dr pn. nana neh..k la joom check it out k
RULES:
1. Put your iTunes, Winamp, Windows Media Player, etc. on Shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 25 friends. (Tgk la list kat bawah tuh, x cukup kira aci la...)
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. DO NOT CHEAT & Have Fun!


1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Kau atau aku (elyana)~ko ker aku yg tak ok nih hee

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Itu kamu (Estranged)~ntah soklan ni tanye aku..aku tanye balik..pd sapa ntah..

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Jesnita (exist)..oh no!! im not les….

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
Untukmu Ibu (exist)~teringat kat mak aku..ngah masak kot skang ni..

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Izinkan slamanya namamu di hati (eye)..for my husband ng
my kids

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
Hai hai bye bye (ezlyn)..um tak kena lansung haha

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
cahaya di atas tar (fabulous cat)..agaknye org pndg tar ingt aku ker hape ni

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Maha karya cinta (faizal tahir )~ohh..yg ni sgt teruja..thanx to my parent 

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Don’t you want me (felix)..ni kira berangan ni, besh betoi…

10. WHAT IS 2 + 2?
3 mlm tanpa bintang (fiq)~jawapan penuh mengelirukan..camne dpt 3 lak ni..tanpa bintang lak tu

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Sha la la (full house)~ best frenz besh cam minah korea ni la kot hee

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
kembang terhalang (gamma)~ape yg kembangnye ni..tak mo la..next plz

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Sumayyah (hijjaz)..wow..ni kebetulan ye

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
To’laal Badru’ Alaina (hijjaz)~ aku tgh dgr nasyid plak ni

15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Ya Nabi Salam Alaika (hijjaz)..aku x bejoget tp sgt2 bersyukur akhirnya majlis berlansung spt ditetapkan wpon byk pancarobanya

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Ya Rabbi Bil Mustafa (Hijjaz)~ stil lyn nasyid.harap maklum..aku jujur taw..hehe

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Soldier soldier meethi baaten (lagu industan cite soldier)~aku suke main perang2 time zaman knk2 dulu je

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
the reason (hoobastank)..mmg byk sbb knp kite tkt kan..alasan tersendiri..

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
pagi yg gelap (hujan)~huh mmg secret….aku maleh bgn pagi hahha

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW
karam di laut duka (iklim)~ish tanak la..next..

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Maaf (salem)~maafkan daku kalu de slh silap ehh

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Kasih kekasih (in team)..mcm besh gak title ni..tp mcm tak kena ng tag ni heee


Thursday, 2-Apr-2009 07:21 Email | Share | | Bookmark
what it's mean

 
alhamdulillah..doakan la sumer nya baik2 yee..amin


Friday, 20-Mar-2009 07:50 Email | Share | | Bookmark
bila da jumpa srt kabar

 
 
 
View all 10 photos...

lps abih main, wat tak tahu je..n sambung tgk tv..

ha ni la aksi farez bile da jumpe srt kabar.abih tunggang langkang umah jadinya. actually paper tuh jauh dr die sbenarnyer. sejak da boleh ke depan n pusing2 ni, cepat la si farez ni mencapai. aper lg paper, ni mmg fav. farez...yg makcek sadih, makcik lom abih bace lg metro tuh. makcek tinggal kejab je pi dapo. blk2, tgk2 da renyuk paper tuh, terpakse la makcek membace nye wpon da rabak huuu..
farez..farez...suke toi die ng srt kabar ni..baru ingt nk g beli buku utk farez..hehe..


oh ya, beberapa hr lg farez da 7bln-
-farez da bole sebut papapappa..yayayayaya...bababababa...time mamamamam ~time nangis jek (tak aci betoi)
-sangat kuat mbebel, beborak n bercerita terutama dgn jari2 sendri..member die tuu
-da kuat memegang, mecapai n tepok2 dinding, meja mkn, n muker mak ayah die..sakit tau!!
- suke tarik rambut mama die..rambut papa die pendek, tak leh tarik ..tang ni perit!!
-sangat manja la..nak tdo pon nak kena kepala die rase mn2 bdn2 pa & ma die..selagi tak jupe, selagi tuh berpusing2 n tak mo tdo..dpt lentok kepala die kat tgn pa&ma die jadila...
-aktif, lasak, buas, jenuh nk pgg die skang..kejab nk dukung, kejab nk duduk, kejab nk baring, kejap kuak lentang....
-guling guling guling (risau tkt terantuk bucu meja)
-*** air liur farez still meleleh lg. nurse ckp, mmg aku betoi2 kempunan ms peknen dulu neh huhuh.. (mmg pon, kempunan cempedak goreng tmn cempaka, ipoh. cempadak tmpt len tak sama-malangnye dpt mkn sekali jek)-yg ni aku salahkan en somi ku hehhhee~~~ampunnn.....


Friday, 6-Mar-2009 04:32 Email | Share | | Bookmark
Jenis rengekan & tangisan

makcek suke dgn artikel ni koz dpt mbantu kiter terutama ibu2 memahami knp anak kita menangis.artikel ni diciplak dr mjlh MamyBaby o u all leh layari http://www.mamibaby.com.my/my/ utk info2 dan doctor and you utk sebarang kemusykilan.

ketika si comel lapar, akan terdgrlah tangisan yg berirama dan berulang.ada kalanya mereka akan mbuat bunyi 'neh'. itu tandanya 'masa utk minum susu.

apbila si comel mengantuk, akan terdgrlah rengekan 'owh' dlm tangisannya dan biasanya akan mgosok2 matanya dan menguap.so dodoikan la anak anda.

andai si comel dlm kesakitan, akan terdgrlah tangisan dan teriakan yg tiba2 dan diselang seli dgn helaan nafas yg seakan2 tertahan. periksalah segera keadaan anak anda. jika masih berterusan, bawalah berjumpa Tuan doktor utk rwtn.

andai si comel marah atau tdk selesa, akan terdgrlah tangisan yg kuat dan berpnjngan. mungkin lampinnya basah dan perlu ditukar. jika anak anda masih tdk keruan, periksalah keadaanya agar ruam lampin dpt dicegah. bhn pencuci yg kuat akan meninggalkan kesan cucian yg menyebabkan lampin berbau dan kulit beruam.

kadangkala si comel menangis tanpa sbb. tenangkanlah anak anda dgn menyanyi, bercerita ataupun bersenandung dgn mendakapnya erat ke dada. suara dan degupan jantung ibu benar2 menenangkan bayi anda.

apapun si kecil sgt memerlukan belaian, dakapan dan sentuhan daripada org yg mereka sygi...jd hargailah & sayangilah anak anda...

ummmm teringat kat Farez..rindunya kat Farez wpon jumpa ptg karang.[/size] kat bwh ni, gambo Farez tgh nngis.godek punye godek, ni je ade cap pict Farez tgh nangis.ms ni Farez dlm smggu. merah lg kan Farez ms ni.skang tdk lg.cpt kan ms berlalu.skang farez da 6 bln.bertmbh pnjg akalnya..mmmuaaahhh kat anak mama


Wednesday, 4-Mar-2009 07:34 Email | Share | | Bookmark
tetiba RINDU nk kj private


terbalik kan statement ni..org len sebok nk kj gomen, makcek plak nk g private..hehe bkn pe.saje je terindu kat compny private ni..diulangi RINDU ok.takde niat disebaliknye sbbnyee...ntahla..maybe tensen kot rini, sangap n de beberapa isu yg tak bp besh melanda makcek sejak kebelakangan ni.ade tekanan kj, org2 kat sini, tak puas ati & beb. isu kepolitikan dalaman..itu yg tak sedap didgr kan?? as a kuli, ape la yg buleh dibuat..blk2 kiter jugak yg kena.kkdg tuh ckp kat somi, leh tak kalu nk duk umah saje je jg Farez.haha..jg farez lg besh kan?tp somi bilang blk, "ngarut jek.."(apakah maksud sbenanye tuh..adakah kasi o tak ni??)...............tp takde pe la sangat..makcek je yg sensitip rini..out from gomen..?oh no..mungkin tidakla kot..sgala2nya ada pd krjn kita.tp as long as kalu nk tuko kanun tuh, makcek sanggup la..koz tuko servis jek heheh...
berniat nk kj sendri n de biznez sampingan sendri..tp nk baut bizz ape erk..bg makcek modal leh??


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net