ly's FotoPage

By: ly yosh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Saturday, 28-Feb-2009 08:02 Email | Share | | Bookmark
Z00 TaipiNg

badak air
 
ulor sawa batik
View all 32 photos...



play2 wiz elephant..my fav hehe


aksi monyet curi air dlm tong sampah.kat zoo ni, mmg monyet2 ni dibiarkan lepas.tp tak kaco org punye.Jaminn...skali kite tak kaco die

da lame tak g zoo rasenye..last g ms bujang2 dulu ng bbdk mmsc ke zoo melaka..zoo Taiping pon besh.de train.RM12 per head for entry.tp sesapa org Taiping leh dapat RM8 per head.knk2 umo kurang 3thn leh masuk percuma.


Friday, 20-Feb-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nur Lembah Lenggong -18 till 20hb2.09~Team Building~

infront my room
welcome..
ng maziah
View all 23 photos...

nice place..tmpt yg plg besh n amat sesuai utk wat aktiviti2 lasak o s'thing program beramai2. here, is Perkampungan Latihan dan Rekreasi Nur Lembah Lenggong @ Lenggong Perak more info just klik here http://www.pangsun.com/lenggong/lenggong.html


1st day (18hb/2)
kol 8pg, kami warga vri, 50org jek btolak ker Lenggong yg mn ambil ms 2jam dr ipoh.sesampai je kat sana, signboard tepi jln je n this place 700m masuk ke dlm. we all tercarik2 jugak koz kat dlm sanun tak nmpk pape.just numpak sawit jerk.naik bukit trun bkt, sambil bas tak bpe nk larat nk naik bkt.huhu.oleh kerna sampai awal so we all pon bergambo la sket2..cantek la tempat ni.mcm2 de. this place beside de sg. Perak.n seberang sana de beberapa island utk ke islad sblh kena naik jambatan gantung.jauh gak ler.gayat mak cik.kat sane de sg yg cetek.siap de batu reflexsiolgi lg.so nk mandi manda kat sini koz air tak bpe nk laju n tak dlm.
3pm-obstacle- lari berhalangan: penat..tp mmg menyeronokkan.dr 1st point till last point. naik bukit trn bkt.ms ni lah nk tgk team work. antara halangan n dugaan; masuk bdn dlm tire, tarzan jump (ni plg besh), merangkak n bjln atas titi, turun bkt guna tali, redah utan, niarap bwh kawat duri, panjat wall, masuk kolam, merangkak atas 2 tali dlm kolam, titi kolam.huh ape lg erk.tu je kot.tp mmg letih tp enjoy.
9mlm-war game: yg ni kiterorg main perang2 rebut bendera. senjata kami, masukkan air bwarna dlm pastik n baling kat musuh.sapa yg kena dikira mati.game ni, group den kalah laaa



2nd day
9pg- ni akt yg pling mcabar.sampai itam legam makcik dibuatnye. BERAKIT. kiterorg dibahagikan beb. kump. then kena buat sendri rakit tuh.ikat guna tali rapia jek.memula tuh mmg tak kompidem.ye lah tkt berderai je rakit kiterorg huhu..tp dah duk dlm air baru kompidem.memula naik bas g kg sawa. then dr situ kena berakit sampai la tmpt pemginapan.dlm 7km jugak kami meredah sungai perak.n hampir 2 jam.mau tak legam.ms ni org laki mmg penat dok menhayuh.aku kena bg direction jek huhuhu.kiri knn. batu kat kat knn.ect n bla bla..sambil2 nyanyi ng girls nk tgu sampai hahhaha kiteorg group yg plg last sampai.tak tau la np lmbt.org len da jauh ke depan, tp kami asik tersangkut ng batu jek..ampes toi batu2 ni hhehee..
5ptg- flying fox..waaa serunut jd tarzan
9mlm- solo night drop.aku takut.memula takmo g.boikot ng member2 yg penakut.skali instructor marah..aduss terpaksa la jugak.ni kira paksa rela neh.intructor die mmg ganes, garang tp lawak hehe..takut ooo...kna tinggl dlm utan sawit sorg2..sib baik tak bape nk lame huh lega sket..

3rd day
R&D meeting n presentation. then balik. sblm balik jln2 singgah n shoping2 dulu kat k. kangsar. no pict available coz batry kamera makcik dah kiok..


Wednesday, 11-Feb-2009 00:41 Email | Share | | Bookmark
hari Ahad yang lepas

mainan kat walker farez
hobi ms kini
redy nk isap
View all 10 photos...


ngah pk2 nk tarik per plak pasni

sbenarnye tema makcek mggu ni n bln ni ialah 'dok saje kat umah'. tp oleh kerna sangap yg amat sangat..makcek pon mgoda en husb ke jusco sambil2 cuci2 mate.mate ni da gatai sgt dah.n jugak carik walker Farez..sbb tgk farez ni da kemaruk sgt nk masuk dlm walker.asik melompat2 jek kalu dipgg.ikutkan en husb nk beli ckp bln ni.tp stlh di adjust dgn bilang 'alang2 tgh sale kan'..akhirnye kami ke jusco gak last sunday. ye la..lgpon de jcard privilage tuh huhu
for 1st time, farez agak jakun ng walker ni.dok statik jek..then cabut stokin die, baru la gerak.tp mcm niarap gak.reverse dulu.ayakz..
2nd day barulah tau ke depan.tp lbh suke guna gear reverse.
sejak de walker ni, Farez da buleh ke hulu ke hilir..cume tak laju je lg.n suke tarik2.paling suke tarik lansir. fav tuh


Friday, 6-Feb-2009 05:07 Email | Share | | Bookmark
@ demam @


4hb lepas Farez kena cucuk u kali ke3, 5 bulan.date ni da lewat dr spatutnye sbenarnye koz aku mintak tangguh ri tuh.blk kg punye pasai la hehe memula ok..thari tu stat demam.kali ni aku betoi risau kat farez koz suhu die terlalu tnggi, da mkn ubat n jaram air pon, bdn stil pns.ptg smlm ms amek die dr ibu, farez mcm da ok.mlm td jek, pergh pns betoi bdn die.pdhal da mkn ubat.oleh kerana da riso sgt, kami terus bwk farez g klnk rusnah kat tnjung. Dr ni da kenai sgt la kami ni.sbb mgg sblm tuh da jupe die koz farez selsema n batuk, then 2 hr lps g lg klnk tuh koz farez cirit.pastu g lh mlm td.so farez dibekalkan ubat demam yg agak kuat sket n ubat masuk kat punggung.
mlm td makcek tak tdo sgt koz jg farez.riso jugak kang kalu pns sgt.sambil tu kain basah mmg aku letak atas pale n bdn die.kol 5 pg, farez mkn ubat lg.demam still tak kebah.bahang n pns lg.aku nk anto umah ibu pon riso gak pg td. tp memndgkn suhu die turun sket so anto je la.lgpon aku caye kat ibu farez. koz die jaga mmg elok n baik. td kol 12 lbh aku kol ibu farez, alhamdulillah demam farez da ok n da leh niarap telentang pon.smlm satu hr tanak main n niarap.nk berdukung jek..mintak2 Farez makin baik n sht terus n leh mkn cam biasa. smlm tmbg bert tak naik sgt. 6.75kg jek.da 3 mggu takmo mkn nestum ...


Friday, 6-Feb-2009 04:33 Email | Share | | Bookmark
lil vs big size

warghhh jari2 ku
angkat bdn tu lg bg sama tinggi hehe
syuhada
View all 12 photos...

ni SYUHADA, sepupu Farez.beso tak??seram aku tgk.very semangat.skang ni syuhada 9 bln dgn brtnye 13kg. skang pakai pempers saiz XL n akan dituka ke XXL takme lg, ibu die kate da tak muat, ayoo..sgt semangat..kalu nk dukung lame2 mmg tak lrt la. ibu nye kurus n kecik je.zat anak da amek kot n haku tak penah tgk baby beso ni lg.bile aku taruk Farez kat sblh, mmg terasa anak haku tu tersangatla kecik. tp mmg la kecik Farez ni.berat tak mo naik sgt skang ni hehe..



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net