ly's FotoPage

By: ly yosh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-May-2009 01:33 Email | Share | | Bookmark
main air



ni hobi baru farez..suke berendam lame2..jenuh mama nye nk menunggu..slagi farez tak puas main air, die akan melalak2 kalu di bawak klua.ermmm...taruk dalam besen tuh, senyap la die..main tepuk2 air..mcm nk beli besen beso sket jek..da tak berapa nk muat..tak pueh main...


Friday, 8-May-2009 08:31 Email | Share | | Bookmark
@demam lagi@

baru pas mkn ubat
leh la main sket2
senyum paksa
ohh..minggu ni sungguh letih..bz keje??aku rase tak bz..cume minggu ni Farez demam..demam lagi teruk dan lama dari sebelumnya..ermm..sampai pening n tak tdo malam pa&ma nya. dah la mggu lps blk kg..penat dok dlm keta tuh tu tak abih lagi..

selasa tuh Farez da stat demam.mlmnya tuh mcm demam n de mgigil2 sket.bg ubat, then ok la.tak sampai 6jam suhu bdn naik lg.kol 4 pagi suhu naik mendadak 39+C.teruk masuk ubat kat montot.tgu sampai sejam..pns tak kebah lg..aku da siap2 nk g spital..tup3 suhu tutun ..alhamdulillah..pa&ma tak tido mlm tuu..

rabu- paginye da sejuk sket..maybe kesan ubat tu still ada lagi.aku g keje la cam biasa.kol 10 pg n kol 1 th aku tepon pengasuh; ibu Farez ckp ok. then ms balik amek Farez, bdn farez da pns blk..ibu kata stat koi4 ptg tu.terus bwk g klnk fav; klnk Dr Rusnah. doc ckp, kalu m'gigil tuh mcm demam pns n kena slalu tgk n jeram..suhu 38+C. Actually suhu farez ni bergantung pd ubat..kalu lps mkn ubat tu, okla..leh la die main2 sket.lps 5jam, suhu die da naik smula. n farez da meragam..aku rase ari ni demam farez makin teruk.

khamis- koi 7 pg tu.suhu die 39.9C.huh risonye..aku bersiap lagi nk g spital.sementara pa bg ubat kat Farez. tak lame tuh suhu die makin turun..alhamdulillah skali lagi.tak jd la g spital.n aku tak g keje rituh.riso kat farez.kol 8, aku tepon bos aku mintak EL.sempat lagi bos aku tnye, "dah siap ke belum sebut harga tu?bila nk pas pd sya?"aku janji nk bg sok..huh...kol 9 lebh tu, farez ok sket.aku pon anto umah ibu farez then g tmpt keje sat wpon aku EL ms tuh.siapkan sket, amek ukuran, tepon kontraktor tu n bla3x..bwk balik laptop.sambung kat umah ah mlm ni.lgpon aku da suh en somi buat betulkan ayat aku yg tungkang langgang tuh ikut skop n standard JKR. sib baik la en somi de pengalaman psl kontraktor ni.so ayat die besh sket la dr aku. hehe
ops sambung psl Farez, sepanjang kat umah, Farez asik melekat jek ng aku..tanak aku bergerak sket.kalu tak nangis..aku ikut je laa..sian farez..ngah demam kan.kol 6 ptg tuh da stat demam balik.mak aku dr kg tepon, suh bwk g spital gomen jek.
mlm tuh, koi 10mlm aku bwk g spital ipoh koz suhu naik lg. n sib baik tak kena admit.nak masuk air grm takleh lg kate doc sbb tak sampai sethn lg.cume doc bg ubat yg kuat sket n doc kate kalu 3 ari tak baik lg, dtg spital balik, chek darah..ermmm aku tgk ramai bbdk yg demam kat emergency mlm td.mlmnye sampai ke pg, suhu farez takde la tinggi sgt lg spt mlm seblmnya

jum- aku bani g kj rini koz farez mcm da sejuk sket.n aku selalu tepon ibu Farez, ibu kate ok ..cume takleh tinggal jek lg..asik nk berkepit jekk..manja...takpela,..jnji suhu die tak naik.tp nk tgk ptg n mlm ni..sbb biasanya, da nak mlm tu, baru la suhu die naik..ermmm..da 4 ari da ni..pa&ma harap Farez sihat dah la..cukupla 4 ari ni kannn....aminnn..

org tue2 ckp Farez dmm ni sbb maybe beralih bulan..nk pandai wat sesuatu, o nak tumbuh gg. aku intai2 jugak gg farez; takde la nmpak lagi.nk kate nk pandai merangkak tak tau la..maybe la kot sbb da angkat2 bdn n montot.tp yg aku nmpak, farez da pandai memanjat lps tu terus berdiri..siap pnjat bdn aku naik atas sofa..huh terkujat aku tgk smlm..agaknye tuh la perubahan farez sampai dmm camtuh kot..lg satu maybe sbb cuaca..
ermmmm....mama risooo farez..da 3 4 hari pa&ma tak cukup tdo risokan Farez.umah pon da jd tunggang langgang..tak terkemas mama...tp pa&ma tetap sayang farez tau.....

N "SELAMAT HARI IBU...." terutama pd mak di kampung, pd dri sendri n para ibu2 di lua.. sempena hari ibu ni, agaknye ni la dugaan n rintangan yg harus ku tempuhi sbg ibu..menguji kesabaran dan mengenal kesusahan sbgmana ibu2 kita menjaga kita di kala kite kecil dulu..aku sungguh insaf..n makkk....sayang kat mak sgt2 krn sudi menjaga anak mak ni tanpa rungutan..moga aku cekal spt mak aku jugak dlm mbesarkan anak2 dgn baik.


Friday, 1-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
jalan2 melaka

 
 
mcm lapa jek
View all 29 photos...




em last entry ni..sblm ari buruh arituh blk kg then 1Mei pi jejln Mlaka.sungguh pns la cuace skang..jln pon jam koz time ari buruh kan...sampai maleh nk jln.akceli, g jejln umah adik kat durian tunggal tu..da lame farez tak ke temu mak lang utk misi membuli hehe


Thursday, 30-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Melaka lg~MBMB

 
 
 
View all 14 photos...


Wednesday, 29-Apr-2009 07:31 Email | Share | | Bookmark
budak botak cayang


hehe..farez da botak balik..
arituh rambut die da pnjg sampai tutup telinga.so makcik pon konon nak tunjuk skill la; selaku tkg gunting rambut yg tak pro..abih rambut farez makcik kejekan.skali pokcik somi balik, die pon bilang.."ieee buruknye rambut Farez...tak ensem da..moh bwk Farez g bilik air, papa nk gunting bg botak". hoh botak???ye la...dah makcik potong bertakuk2..mmg buruk ghoman eh..hheheh...botak pon botak la Farez ek..jnji ensem hahahahha



special pose mama Farez ng Farez

ni papa Farez lak..nk entry jugak la kan..



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net